Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz, sitemizi kullanmaya devam ederseniz gizlilik ve çerez politikamızı bunu kabul ettiğinizi varsayacağız.
WordPress; açık kaynak kodlu, yazılım ve kodlama bilgisine sahip olamayanların web sitelerini ve bloglarını oluşturabilmeleri, içerik üretebilmeleri ve içeriklerini yayınlayabilmeleri için tasarlanmış içerik yönetim sistemidir. Basit bir kurulum sunmasının yanı sıra gelişmiş üst düzey yönetim ve içerik yazılım sistemidir. Kullanıcılara basit ve kolay bir şekilde internet sayfasına sahip olabilme imkânı sunmaktadır.
WordPress tasarımsal ve donanımsal web sitesi kurulum işlemlerinde ihtiyaç duyulan yazılım bilgisini ortadan kaldırmaktadır. Teknik bilgiye sahip olmadan site oluşturulmasını sağlayan yönetim sistemidir. Akla gelebilecek her türlü web sitenin kurulması için tasarlanmıştır. İçerisinde tema ve eklenti bölümleri gibi pek çok özellik barındıran sistemin avantajları mevcut olduğu gibi dezavantajları da mevcuttur.
WordPress avantajları listesi oldukça uzundur. Her şeyden önce kolay site kurulumu sağlamaktadır. Yazılım bilgisi ve yazılım uzmanlığı olmadan her türlü web sitesi kurulumunu sağlayan sistemdir. Minimum yazılım bilgisi ile ihtiyaç duyulan web sitesinin oluşturulup içerik yönetiminin yapılabilmesini sağlamaktadır. Gelişen bir sistemdir. İhtiyaçlara uygun eklentiler ve temalar barındırır. İçerik ve tema imkânları oldukça fazla seçeneklidir.
WordPress avantajları arasında en çok dikkat çekenlerden biri de çok yönlü ve modern olmasıdır. Çok fazla kullanıcısı vardır. Mobil uyumludur. Erişilebilir ve kullanımı çok kolaydır. Açık kaynaklı yazılım sistemi olduğu için ücretsizdir. Hata çözümleri, problem çözümleri basittir. Web hosting çalışmaları ile tanışılmasını sağlamaktadır. SEO dostu içerik yönetim sistemidir.
WordPress dezavantajları olan bir sistemdir. Bu dezavantajların ilk sırasında yavaş olması gelmektedir. Sayfa yükleme hızı düşüktür. İşlemcileri zorlamaktadır. İşlemcileri fazlaca yoran bir sistemdir. Hosting hizmetleri almayı gerektirmektedir. Bu hizmetlerin sunucu özelliklerine ve site özelliklerine uyumlu hizmetler olması gerekmektedir. Açık kaynaklı içerik yönetim sistemi olması güvenlik konusunda şüpheler oluşmasına neden olmaktadır. Özel yazılımlar kadar güvenli değildir.
WordPress dezavantajları arasında en önemlilerinden biri de dahili yedekleme olamamasıdır. Otomatik bir yedekleme sistemi yoktur. Aşırı yükleme ve sorgulama işlemleri gerektirmektedir. Sürekli denetlemeler yapmak; kullanılmayan eklentileri kaldırmak ve ihtiyaç duyulan kullanılması gereken eklentileri çok sayıda eklenti arasından seçmek ve çok sayıda indirme işlemi ile uğraşarak kurmak gerekmektedir.